17 + 1 Ονόματα

Εκδόσεις: Κάκτος
Έτος έκδοσης: 2004
Αριθμός σελίδων: 256
ISBN: 978-960-382-604-0

Αντι-διάλογοι

Η δουλειά του Κώστα Μαρδά δεν είναι απλώς ένα πολύτιμο εργαλείο για τους σπουδαστές και τους νέους δημοσιογράφους. Είναι 17+1 ολόκληρα βιβλία με συμπυκνωμένη τη σοφία και τη γνώση λαμπερών προσωπικοτήτων που κυριολεκτικά «έστυψε» και «ξεζούμισε» ο συγγραφέας σ’ αυτές τις πολύωρες συζητήσεις μαζί τους. Και μολονότι οι συνεντεύξεις συνδέονται στενά με την επικαιρότητα των ημερών που ελήφθησαν, έχουν όλες το προσόν της διαχρονικότητας.
Σχεδόν σε όλες τις συνεντεύξεις που θα διαβάσετε θα ιδείτε τον ρεπόρτερ Μαρδά να «ζουλάει» τον συνομιλητή του στο… «μαλακό υπογάστριο» με τις οδυνηρές και απρόβλεπτες ερωτήσεις του. Ούτως ή άλλως, οι συνεντεύξεις του Κώστα Μαρδά είναι πράγματι μικροί τόμοι «εφ’ όλης της ύλης» και αξίζουν έπαινοι στον συγγραφέα γιατί δείχνει βαθιά γνώση του θέματός του, είτε για πολιτική πρόκειται είτε για γράμματα και τέχνες είτε για φιλοσοφία είτε για θρησκεία. Και αυτό είναι το πιο πολύτιμο μάθημα στους νέους δημοσιογράφους που θέλουν ν’ αποσπάσουν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Να ξέρουν βαθιά το θέμα τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ
Δημοσιογράφος

«Η ουσία του βιβλίου δεν είναι τόσο οι απαντήσεις των συνεντευξιαζομένων, όσο οι αιχμηρές, επιθετικές, προκλητικές και ταυτόχρονα ευπρεπείς ερωτήσεις».

Μιχάλης Σταθόπουλος, Καθηγητής Νομικής Αθηνών, Υπουργός Δικαιοσύνης

 

Εις την Εκκλησιαστικήν θεολογικήν γλώσσα, προφήτης είναι αυτός που ενσαρκώνει το Θεό και αποκαλύπτει στους ανθρώπους τη βούληση, το θέλημα του Θεού. Θεός στην περίπτωση του κ. Μαρδά, είναι ο Λαός… Διαβάζοντας το βιβλίο, διαπίστωσα μέσα από τις ερωτήσεις του ότι διαθέτει γνώση, παιδεία και πείρα, για να διεισδύσει στο βάθος των προσωπικοτήτων που ανακρίνει.

Γεώργιος Μεταλληνός, Ιερέας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών