Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ
(Εκδόσεις Καστανιώτης, 1988, 1992)
Αφηγηματική μελέτη πολιτικής ιστορίας για τον ρόλο των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάσχεσης του κομμουνισμού και του ελέγχου της Μέσης Ανατολής αλλά και για τις επιπτώσεις μειωμένης κυριαρχίας των ελληνικών κυβερνήσεων σε σχέση με την Τουρκία.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
(Εκδόσεις Γνώση, 1994)
Ιστόρημα για την πορεία του ΠΑΣΟΚ από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έως την κυβέρνηση Τζαννετάκη. Η άνοδος και η πτώση ενός κοινοβουλευτικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος εν μέσω σκανδάλων και σκανδαλολογίας. Τα όρια της κοινωνικής αλλαγής και ο λαϊκισμός.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ – ΠΡΟΒΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
(Ιδιωτική έκδοση, 1997, επανέκδοση Νίκας, 2022)
Η βιογραφία του σύγχρονου τυραννοκτόνου με βάση το προσωπικό του αρχείο, τις πρωτογενείς μαρτυρίες συναγωνιστών του και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα. Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι και στη σύγχρονη Ελλάδα γεννιούνται ήρωες υπέρ της Ελευθερίας και κατά των Ολοκληρωτισμών και αναδεικνύονται ημίθεοι που δεν νικώνται από τα Προμηθεϊκά βασανιστήρια.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
(Εκδόσεις Στάχυ, 2000)
Μια εκπομπή στο χαρτί. Τηλεοπτικές συνεντεύξεις με 85 βουλευτές όλων των παρατάξεων, της κοινοβουλευτικής περιόδου της ευμάρειας 1996-2000. Αφήγηση των βασικών σταθμών της σταδιοδρομίας των παιδιών της φτώχειας του ’50, που αναδείχθηκαν με την ψήφο του λαού, σε τέκνα της εξουσίας. Η πολιτική ανθρωπολογία των νομοθετών που καθορίζουν τη ζωή των πολιτών.
ΒΑΣΕΙΣ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
(Εκδόσεις Λιβάνης, 2002)
Μελέτη για τη χρήση των εν Ελλάδι αμερικανικών βάσεων στις κρίσεις της Μέσης Ανατολής, της Ευρασίας και των Βαλκανίων. Η διασύνδεση της στρατηγικής με τα πετρελαϊκά συμφέροντα του Περσικού Κόλπου, το ιστορικό των κολοσσών πετρελαίου και συγκριτική μελέτη της βάσης Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Τα υπέρ και τα κατά της παρουσίας στρατιωτικών βάσεων. Προτάσεις μιας πολιτικής ελληνικού ελέγχου.
17+1 ΟΝΟΜΑΤΑ
(Εκδόσεις Κάκτος, 2004)
Συνεντεύξεις λόγου και αντιλόγου με μεγάλα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού: Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Χρήστος Γιανναράς, Γιάννης Μαρκόπουλος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Θύμιος Καρακατσάνης, Γεώργιος Μεταλληνός, Κώστας Βεργόπουλος, Κώστας Καζάκος, Λάκης Λαζόπουλος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Χάρυ Κλυν, Γιώργος Σταθόπουλος. Ερωτήσεις με επίκεντρο τον «πολιτισμό» του… πολέμου, τον πόλεμο της θρησκείας, την ψευδαίσθηση του χιούμορ, την ανυπόκριτη υποκριτική, τα όρια της γλωσσικής λατρείας, την ηθική και μη ηθική της οικονομίας, την απρέπεια στη σάτιρα, την υπερπροστασία της Ορθοδοξίας και άλλα μάταια αλλά και χρήσιμα στη σκέψη.
ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
(Εκδόσεις Ποντίκι, 2006, νέα έκδοση Ι. Σιδέρης 2019)
Εξιστόρηση των μεγάλων ελληνοτουρκικών κρίσεων με θέατρο επιχειρήσεων την Κύπρο και το Αιγαίο, από τα Σεπτεμβριανά του 1955 έως τα Ίμια του 1996 και τον θαλάσσιο Αττίλα του 2018. Ο ρόλος των σταθερών δεδομένων (γεωγραφία, στρατιωτικές δυνάμεις, συμμαχίες) και η συμβολή των μεταβλητών ψυχοπαθολογικών παραγόντων όπως είναι η καχυποψία, το μίσος, ο εθνικισμός, η θρησκεία, η παρεξήγηση, οι φήμες, τα πολεμοχαρή μίντια κ.λπ. Κωδικοποίηση κινήσεων Τουρκίας και Ελλάδας, κατευναστικές παρεμβάσεις ΗΠΑ, ουδετερότητα ΟΗΕ. Εξαγωγή συμπερασμάτων από κάθε κρίση, μέτρηση κόστους αποκλιμάκωσης, κανόνες διαχείρισης κρίσεων, ελληνικές ιδιαιτερότητες, κυπριακές ιδιομορφίες, μαθηματικό γράφημα για κάθε κρίση.
ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΟΛΟ ΠΟΤΑΜΙ
(Εκδόσεις Άγκυρα, 2009)
Ποιητική συλλογή με πρόλογο του μεγάλου στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ποιήματα μοντερνισμού, απελπισίας, μικρής ελπίδας και μεγάλης αμφιβολίας σε θέματα ζωής και θανάτου. Υπαρξισμός σε προσωπικό τόνο αιφνιδιασμού για τα ατομικά που είναι κοινωνικά.
ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΑ
(Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2015)
Σατιρικά κείμενα για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, τις ιδεολογίες, τις καταστάσεις και τις αντιλήψεις της Ελλάδας όταν βάδιζε από τα κοστούμια του 2014 στους… ατημέλητους του 2015. Από την Εθνική Κατάθλιψη, στην Εθνική Κατάπληξη. Χιούμορ με νόημα κόντρα στην Τρόικα και στην τρόικα της εθνικής μας αμεριμνησίας.
ΓΥΜΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ
(Εκδόσεις Βακχικόν, 2016)
Ποιητική συλλογή που αναμετράται με τα αιώνια και τα αυριανά –από τον έρωτα, την εξουσία, την προδοσία, τους πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο και τη μανία για κέρδος– μέχρι την αθανασία των αγνοουμένων της Κύπρου και την άρνηση της Ανάστασης.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝ’ ΩΡΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ;
(Εκδόσεις Καμπύλη, 2021)
Ποίηση σε φόρμα παραδοσιακών δεκαπεντασύλλαβων με χρησμικό, αποφθεγματικό, λυρικό, υπαρξιακό, υπερρεαλιστικό, αντιθετικό, ειρωνικό και σαρκαστικό περιεχόμενο. Μια συμμετρική ποίηση με αντίστιξη την ασυμμετρία θεϊκών και ανθρώπινων όντων. Ένας μαχητικός πεσιμισμός για το τέλος που δεν έχει αρχή.
1821 – 2021, ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
(Εκδόσεις Καμπύλη, 2021)
Θεατρικό μυθιστόρημα, θεατρικοί διάλογοι, θεατρικά δρώμενα ιστορίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και την Ελλάδα που εξακολουθεί να είναι δανεισμένη στους ξένους πιστωτές-προστάτες. Επτά σκετς, επτά χρεοκοπίες, επτά πρωθυπουργοί μνημονίων και ο λαός που ψηφίζει τους χρεοκόπους του, με τα μίντια να λένε αλήθειες με ψέματα.